Samliv & Arv - Lille beslutning - stor betydning

Indlæser ...

+45 70 40 41 22 info@samlivogarv.dk

Hvad er et vidnetestamente

Et vidnetestamente er én af de testamentetyper, som du ifølge dansk ret gyldigt kan oprette. Selve indholdet i et vidnetestamente er det samme som et notartestamente. Forskellen er, at et vidnetestamente gøres gyldigt ved at blive underskrevet foran to vitterlighedsvidner. Vitterlighedsvidnerne skal derudover også underskrive testamentet.


 

1. Hvad er fordelen ved et vidnetestamente?

Fordelen ved et vidnetestamente er, at det er den nemmeste løsning. Dette gælder både i forhold til oprettelse og i forhold til en eventuel tilbagekaldelse. Derudover sparer du de 300 kr., som der ellers skal betales til notaren, hvis du havde valgt et notartestamente.

 

2. Hvad er ulemperne ved et vidnetestamente?

Ulemperne ved et vidnetestamente er betydelige og er årsagen til, at de meget sjældent oprettes.

  • Det er dit eget ansvar at opbevare testamentet og det opbevares ikke af nogen myndigheder. Dette betyder, at du risikerer testamentet forputter sig, og dermed at dine ønsker ikke kan blive efterlevet. Du risikerer samtidig, at en utilfreds arving finder testamentet og smider det ud i stedet for at give det til skifteretten. Her vil det også betyde, at dine ønsker ikke kan efterleves.
  • En anden meget stor ulempe opstår, hvis der er en eller flere arvinger, der er utilfredse med indholdet. Hvis de siger til Skifteretten, at testamentet ikke er udtryk for dine reelle ønsker, så er det de tilfredse arvinger, der skal bevise, at testamentet rent faktisk var udtryk for dine ønsker. Dette betyder, at dine arvinger skal ud i en længere kamp, hvor de arvinger der ønsker at efterleve dine ønsker, skal igennem en længere retssag.

Generelt er det sådan, at det frarådes at oprette et vidnetestamente, med minde det ganske enkelt ikke er muligt at nå at gøre et notartestamente gyldigt.

 

3. Hvordan bliver et vidnetestamente gyldigt?

Et vidnetestamente skal underskrives foran to vitterlighedsvidner, der ligeledes skal underskrive dit testamente. Der stilles krav om, at vidnerne

  • Er myndige
  • Ikke har en økonomisk eller personlig interesse i testamentets indhold og
  • Ikke er nærtstående til nogen, der har en økonomisk eller personlig interesse i testamentets indhold.

 

4. Hvem opbevarer vidnetestamentet?

Det er dit eget ansvar at opbevare vidnetestamentet. Det opbevares således ikke nogle andre steder.

 

5. Hvad er prisen på et vidnetestamente?

Selve testamentet tilbyder vi at udarbejde for kun 1995 kr. – dette er uanset kompleksitet! Udarbejdelsen inkluderer både testamentet, samt løbende kontakt på både e-mail og telefon. Dette er din sikring for, at testamentet stemmer overens med dine ønsker, samt at det tager højde for alle faktorer, der er relevante i netop din situation.

Der er ingen udgift forbundet med at gøre testamentet gyldigt.

 

6. Er der regler for et vidnetestamente?

Der er ikke nogle formkrav til et vidnetestamente, men der er forskellige oplysninger, der skal fremgå. Derudover er det vigtigt, at testamentet respekterer lovgivningens regler og ikke strider imod disse. Af denne årsag frarådes det, at du som privatperson forsøger at udarbejde testamentet. Der er for mange faldgrupper, som du ikke kan være opmærksom på. Dette betyder, at eventuelle modstridende indhold vil blive forkastet af Skifteretten når den tid kommer – i værste fald forkastes testamentet i sin helhed.

 

7. Opret vidnetestamente via formular

Du kan nemt oprette et vidnetestamente via vores formular. Her stiller vi nogle meget overordnede spørgsmål for at have en idé om, hvilken retning vi er på vej hen imod. Er du i tvivl om hvad der menes kan du klikke på vores infobokse eller benytte dig af vores live chat.

Vi udarbejder et udkast på baggrund af dine besvarelser, og fremsender til dig. Dernæst ringer vi sammen for en telefonisk gennemgang og en generel snak om dine ønsker. Skulle der være nogle rettelser, tilføjelser eller lignende i denne forbindelse sørger vi for at indsætte dem i dit testamente.

Start her

 

8. Bestil vidnetestamente via webshop

Du har mulighed for at bestille vidnetestamentet via vores webshop. Her vælger du, om du ønsker testamentet skal gælde for dig selv, for dig og din ægtefælle eller for dig og din samlever. Al øvrig information der skal bruges for at udarbejde et udkast, vil vi ringe dig op og udbede os. Herefter udarbejder vi et udkast, som vi fremsender til dig. Herefter aftaler vi et tidspunkt, hvor vi kan foretage en telefonisk gennemgang af indholdet. Såfremt der opstår nogle rettelser, tilføjelser eller lignende vil vi inkludere disse i testamentet og sende en revideret version til dig.

 

9. Kan jeg ændre i et vidnetestamente?

Du kan sagtens ændre i dit vidnetestamente efter det er gjort gyldigt. Du skal blot destruere alle eksemplarer af den gamle version og underskrive den nye version foran to vitterlighedsvidner.

Vi tilbyder alle vore kunder en abonnementsløsning, hvormed du til hver en tid kan foretage små ændringer eller tilføjelser til dit testamente. Dette er særligt en fordel, hvis du i fremtiden forventer ændringer såsom indgåelse af ægteskab, flere livsarvinger eller ændrede arvefordelingsønsker. Denne abonnementsløsning koster kun 195 kr. om året.

 

10. Kan jeg tilbagekalde et vidnetestamente?

Du kan til hver en tid tilbagekalde dit vidnetestamente. Siden du selv opbevarer det skal du reelt blot destruerer det, samt eventuelle kopier du har. Når alle eksemplarer er destruerede er dit vidnetestamente tilbagekaldt.

Indkøbskurv
Du har ingen produkter i din kurv!
Subtotal
0,00 DKK
Total
0,00 DKK
Fortsæt med at handle