Forhåndssamtykke til uskiftet bo

245,00 DKK

Hvad er en forhåndssamtykkeerklæring? Dette spørgsmål møder vi tit, og svaret er kort og præcist: En forhåndssamtykkeerklæring er et samtykke, som alle ikke-fælles børn skal give, for at ægtefæller kan sidde i uskiftet bo efter hinanden.

Og hvad er uskiftet bo så? Uskiftet bo betyder, at længstlevende ægtefælle beholder råderetten over hele boet, og samtidig beholder alle forpligtelser. Uskiftet bo medfører således, at længstlevende ægtefælle – rent økonomisk – kan fortsætte som om begge ægtefæller stadig levede.

Ved at indhente forhåndssamtykkeerklæringer fra alle ikke-fælles børn, kan I hvile i den viden, at I har ret til at sidde i uskiftet bo. Ved at indhente forhåndssamtykkeerklæringer, får længslevende ret til at sidde i uskiftet bo, men er ikke forpligtet til det. Længstlevende ægtefælle kan således træffe beslutningen, når den tid kommer.

Hvorfor lave forhåndssamtykkeerklæringerne mens vi begge lever? Det er vores erfaring, at nogle arvinger nægter at give samtykke når deres mor/far er afgået ved døden. Dette betyder, at den længstlevende ægtefælle kan ende i en situation, hvor denne er nødt til at flytte fra hus og hjem for at betale arv til førstafdødes børn.

Det er så nemt, at sikre hinanden en tryg fremtid; at beskytte hinanden på et tidspunkt, hvor man ikke længere fysisk er til stede til det. Så hvorfor ikke tage første skridt allerede nu?

Varenummer (SKU): 4515 Varekategori:

Sådan er forløbet

Tilføj blot de dokumenter til indkøbskurven, som du ønsker at købe. Når du afslutter bestillingen vil vi modtage besked herom, og hurtigst muligt kontakte dig. Her stiller vi alle relevante spørgsmål, og på baggrund af dine besvarelser kan vi oprette et udkast. Udkastet fremsender vi til dig pr. e-mail, hvorefter vi igen ringer sammen for en telefonisk gennemgang, samt besvarelse af eventuelle spørgsmål du måtte have.