Arveafkald

445,00 DKK

Ifølge Arveloven har en ægtefælle, samt biologiske og adopterede børn ret til at arve efter dig. Denne arveret, kan man som testator (opretter af testamente) ikke fratage dem – man kan kun begrænse deres arv til tvangsarven. Tvangsarven udgør 25 % af den samlede arv efter dig, og fordeles med 12,5 % til din ægtefælle og 12,5 % til ligelig deling mellem dine børn. Har du kun en ægtefælle, eller kun børn, modtager de alle 25 % efter dig. Grundet tvangsarven, har du reelt kun råderet over de resterende 75 % af boet efter dig.

Selvom du ikke har mulighed for, at fratage tvangsarvinger deres arveret, så har tvangsarvingerne derimod ret til at give afkald på arven. Ved at underskrive et dokument om arveafkald, fraskriver arvingerne sig deres ret til at modtage en del af boet efter dig.

Hvis du har arvinger, som du ikke ønsker skal arve dig, kan du spørge dem om de vil give afkald på deres arv. De har ret til at afvise at give afkald, men underskriver de arveafkaldet, er dette uigenkaldeligt. Dette betyder, at du vil kunne inkludere det i dit testamente, og dermed kunne råde over en større procentdel af boet efter dig.

Er du i tvivl, om arveafkald er nødvendigt i din situation? Ring endelig til os for en uforpligtende snak.

Varenummer (SKU): 4514 Varekategori:

Sådan er forløbet

Tilføj blot de dokumenter til indkøbskurven, som du ønsker at købe. Når du afslutter bestillingen vil vi modtage besked herom, og hurtigst muligt kontakte dig. Her stiller vi alle relevante spørgsmål, og på baggrund af dine besvarelser kan vi oprette et udkast. Udkastet fremsender vi til dig pr. e-mail, hvorefter vi igen ringer sammen for en telefonisk gennemgang, samt besvarelse af eventuelle spørgsmål du måtte have.