Samliv & Arv - Lille beslutning - stor betydning

Indlæser ...

+45 70 40 41 22 info@samlivogarv.dk

Hvad er et notartestamente

Et notartestamente er én af de typer testamente du kan oprette. Når det kaldes et notartestamente vedrører det måden hvorpå du gør testamentet gyldig. Et notartestamente udformes på samme måde som et vidnetestamente, men gøres gyldigt foran en notar nede ved den lokale byret.


 

1. Hvad er fordelene ved et notartestamente?

De to største fordele ved et notartestamente er

  • Notaren opbevarer et eksemplar af dit testamente i et centralregister. Dette betyder, at du er sikker på testamentet kommer til at se dagens lys når den tid kommer. Det er således en ekstra sikring om, at dine ønsker bliver efterlevet.
  • Bevisbyrden tilfalder den utilfredse arving. Dette har særligt en betydning, hvis der er den mindste risiko for, at der er en arving, det bliver utilfreds med testamentets indhold. Hvis en arving siger til Skifteretten, at testamentet ikke er udtryk for dine reelle ønsker, så har denne arving bevisbyrden herfor. Dette betyder at den utilfredse arving skal bevise, at dine ønsker som du har nedfældet dem, reelt ikke repræsenterer dine ønsker, men at du derimod var blevet påvirket af udefrakommende personer. Dette er naturligvis en meget svær opgave og dermed noget, der betyder dine øvrige arvinger ikke skal igennem en længere kamp for at efterleve dine ønsker.

 

2. Hvad er ulemperne ved et notartestamente?

Den eneste ulempe der er ved et notartestamente er, at det koster 300 kr. at gøre gyldigt foran notaren. De 300 kr. er en engangsudgift og notaren opbevarer derefter et eksemplar af dit testamente i centralregistret indtil du beder dem om andet.

 

3. Hvordan bliver et notartestamente gyldigt?

Når dit notartestamente er færdigudarbejdet, og du er glad for indholdet, sørger vi for at sende en masse information til dig. Vi undersøger hvilken byret du tilhører og fremsender kontaktoplysninger til dig, således at du nemt kan booke en tid. Derudover sender vi alle de dokumenter, som du skal medbringe til dit møde med notaren. Du skal medbringe to eksemplarer af dit testamente, hvoraf notaren beholder det ene eksemplar i deres centralregister og du selv får det andet eksemplar med hjem. Derudover kræver notaren, at du medbringer en særlig forside. Denne forside udfylder vi for dig og sender til din mail sammen med testamentet.

Via det link vi sender, kan du booke en tid ved notaren. På den aftalte dag dukker du op med dine dokumenter, og underskriver disse mens notaren bevidner det. Når dette er overstået er dit testamente gyldigt.

 

4. Hvem opbevarer notartestamentet?

Notaren opbevarer det ene eksemplar af dit testamente i et centralregister og du får det andet eksemplar med hjem igen. Begge eksemplarer har samme gyldighed.

 

5. Hvor underskrives notartestamentet?

Dit notartestamente underskrives foran en notar, som befinder sig i de forskellige byretter rundt omkring i landet. Hvilken notar du vælger er helt frit, men størstedelen foretrækker at underskrive ved Byretten i deres retskreds, da det oftest er den, der geografisk er nærmest.

 

6. Hvad er prisen på et notartestamente?

Selve testamentet tilbyder vi at udarbejde for kun 1995 kr. – dette er uanset kompleksitet! Udarbejdelsen inkluderer både testamentet, samt løbende kontakt på både e-mail og telefon. Dette er din sikring for, at testamentet stemmer overens med dine ønsker, samt at det tager højde for alle faktorer, der er relevante i netop din situation.

Udover prisen for udarbejdelsen koster det 300 kr. at underskrive testamentet foran en notar. Notaren opkræver betalingen i umiddelbar forlængelse af underskriften.

 

7. Er der regler for et notartestamente?

Der er ikke deciderede formkrav til et notartestamente, men der er forskellige oplysninger, der skal fremgå. Derudover er det vigtigt, at testamentet respekterer lovgivningens regler og ikke strider imod disse. Det frarådes derfor altid, at du som privatperson forsøger at udarbejde testamentet selv. Der er ganske enkelt mange faldgrupper, som du ikke kan være opmærksom på, og notaren læser ikke indholdet i testamentet. Dette betyder, at eventuelle modstridende indhold vil blive forkastet af Skifteretten når den tid kommer – i værste fald forkastes testamentet i sin helhed.

 

8. Opret notartestamente via formular

Du kan nemt oprette et notartestamente via vores formular. Her stiller vi nogle meget overordnede spørgsmål for at have en idé om, hvilken retning vi er på vej hen imod. Er du i tvivl om hvad der menes kan du klikke på vores infobokse eller benytte dig af vores live chat.

Vi udarbejder et udkast på baggrund af dine besvarelser, og fremsender til dig. Dernæst ringer vi sammen for en telefonisk gennemgang og en generel snak om dine ønsker. Skulle der være nogle rettelser, tilføjelser eller lignende i denne forbindelse sørger vi for at indsætte dem i dit testamente.

Start her

 

9. Bestil notartestamente via webshop

Du har mulighed for at bestille notartestamentet via vores webshop. Her vælger du, om du ønsker testamentet skal gælde for dig selv, for dig og din ægtefælle eller for dig og din samlever. Al øvrig information der skal bruges for at udarbejde et udkast, vil vi ringe dig op og udbede os. Herefter udarbejder vi et udkast, som vi fremsender til dig. Herefter aftaler vi et tidspunkt, hvor vi kan foretage en telefonisk gennemgang af indholdet. Såfremt der opstår nogle rettelser, tilføjelser eller lignende vil vi inkludere disse i testamentet og sende en revideret version til dig.

 

10. Kan jeg ændre i et notartestamente?

Når testamentet først er underskrevet foran notaren kan du stadig godt rette i det. I meget gå tilfælde kan du blot lave en tilføjelse til dit eksisterende testamente. Ofte vil ændringen dog have en indflydelse på de øvrige ønsker i testamentet og det anbefales derfor, at ændringen direkte indskrives i testamentet. Når ændringen skal gøres gyldig skal du igen ned foran notaren og underskrive. Dette medfører en ny udgift på 300 kr.

Vi har en abonnementsløsning, hvormed du til hver en tid kan foretage små ændringer eller tilføjelser til dit testamente. Dette er særligt en fordel, hvis du i fremtiden forventer ændringer såsom indgåelse af ægteskab, flere livsarvinger eller ændrede arvefordelingsønsker. Disse ændringer skal stadig underskrives foran en notar, og der skal derfor stadig betales 300 kr. i arveafgift. Du undgår dog endnu en udgift til oprettelse af testamente. Abonnementet koster kun 195 kr.

 

11. Kan jeg tilbagekalde et notartestamente?

Du kan sagtens tilbagekalde dit testamente, med mindre du direkte har indskrevet i testamentet, at det ikke skal tilbagekaldes.

For at tilbagekalde dit testamente skal du møde op foran notaren. Du kan her enten

  • Tilbagekalde det gamle testamente ved at underskrive et nyt testamente eller
  • Blot tilbagekalde det gamle testamente og lade arvelovens regler træde til.
Indkøbskurv
Du har ingen produkter i din kurv!
Subtotal
0,00 DKK
Total
0,00 DKK
Fortsæt med at handle