Samliv & Arv - Lille beslutning - stor betydning

Indlæser ...

+45 70 40 41 22 info@samlivogarv.dk

Ægtepagter

Er pension særeje?

Det helt korte svar er, nej pensioner er ikke særeje. Der er dog mange nuancer og muligheder, som kan være relevante at kigge på.

Det man kalder “rimelige” pensioner indgår ikke i delingsformuen – det kaldes dog heller ikke særeje. De rimelige pensioner kaldes personlige rettigheder, og er noget hver ægtefælle har ret til at tage med sig ud af ægteskabet igen. For at pensionen kan kaldes “rimelig”, skal den svare til størrelsen på pensioner hos andre med samme uddannelsesmæssige baggrund. Dette betyder, at hvis man er sygeplejerske, så skal størrelsen på din pension svarer til, hvad den gennemsnitlige sygeplejerske har opsparet.

Har man valgt at lave en større pension end gennemsnittet, så betyder det ikke at man ikke kan sikre sig retten til hele pensionen ved en eventuel separation/skilsmisse. Det betyder dog, at man i en ægtepagt skal aftale, at pensioner skal være en personlig rettighed).

Hvis I som ægtefæller aftaler, at Jeres respektive pensioner skal være særeje, så har I hver især ret til at udtage hele Jeres pension ved en separation/skilsmisse – uanset om pensionen defineres som rimelig eller urimelig.

Såfremt I ikke har oprettet en ægtepagt, hvor der tages stilling til hvorledes pensionerne skal fordeles ved separation/skilsmisse, så kan man risikere, at delingen af pensionen todeles. Dette betyder, at man som ejer af pensionen vil have ret til at udtage den del af pensionen, som defineres som “rimelig”, men samtidig skal dele den del af pensionen, der overstiger det “rimelige”; altså, det urimelige.

Hos Samliv & Arv kan vi altid være behjælpelige med oprettelsen af ægtepagter, testamenter, fremtidsfuldmagter o.l., og I er altid velkomne til at skrive eller ringe for en uforpligtende snak. På denne måde kan i finde ud af hvilke dokumenter, der er anbefalede i netop Jeres situation. I ved hvilke ønsker I har til formuedelingen, og vi ved hvordan vi kan sikre, at I opnår det. Vi laver dokumenterne i kombination med en dialog med Jer, og sørger for at holde priserne på et niveau, hvor alle kan være med. Det bedste produkt, til den bedste pris.

Udgivet den: 20. juni, 2018

Indkøbskurv
Du har ingen produkter i din kurv!
Subtotal
0,00 DKK
Total
0,00 DKK
Fortsæt med at handle