Samliv & Arv - Lille beslutning - stor betydning

Indlæser ...

+45 70 40 41 22 info@samlivogarv.dk

Artikler

Hvad er uskiftet bo?

Uskiftet bo betyder, at det bo der måtte være efter en afdød person ikke skiftes. Længstlevende ægtefælle beholder således råderetten og forpligtelserne over hele det fælles bo. De (…)

Udgivet den: 7. maj, 2019

Kombinationssæreje i en ægtepagt

Hvad er kombinationssæreje ? Et kombinationssæreje er en af de tre særejeformer, som du ifølge dansk ret kan vælge. De to andre særejeformer er skilsmissesæreje og fuldstændigt sær (…)

Udgivet den: 26. april, 2019

Skilsmissesæreje i en ægtepagt

Skilsmissesæreje er én af de tre særejeformer, som er muligt for ægtefæller at vælge i en ægtepagt. Hvilken særejeform I vælger har betydning for hvordan Jeres formuer deles/opgøre (…)

Udgivet den: 23. april, 2019

Fuldstændigt særeje i en ægtepagt

Når man ønsker at have fuldstændigt særeje, så gøres dette ved at oprette en ægtepagt. En ægtepagt er kun noget man kan oprette som ægtefæller er snarlige ægtefæller. Hvad er fulds (…)

Udgivet den: 11. april, 2019

Ofte stillede spørgsmål ved oprettelse af testamentet

Ved oprettelsen af testamentet har vi oplevet, at vore kunder ofte stiller de samme spørgsmål til fremgangsmåde, gyldigheden og indholdet. Vi har derfor valgt, at give en kort opli (…)

Udgivet den: 22. november, 2018

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er en aftale mellem to ægtefæller om, at der skal være særeje i deres ægteskab. Dette betyder, at ægtefællerne bliver enige om, at fravige udgangspunktet om, at der i e (…)

Udgivet den: 19. november, 2018

Pensioner i en ægtepagt – beslut selv, om de skal deles eller være særeje

Er pensioner særeje? Det helt korte svar er, at nej de er ikke særeje. Nogle pensioner indgår i delingsformuen, og andre kaldes ”personlige rettigheder”. I praksis betyder ”personl (…)

Udgivet den: 24. oktober, 2018

Børnetestamenter

Værd at vide om et børnetestamente – hvad, hvornår og hvordan?

Hvad er et børnetestamente? Et børnetestamente er et sikringsnet for dine børn, som er uhyre relevant i tilfælde af, at du afgår ved døden inden disse bliver myndige. I børnetestam (…)

Udgivet den: 17. oktober, 2018

Arveafgift – Hvad koster det at arve?

En arveafgift er en skat, som dine arvinger kan risikere, at skulle betale for at modtage arv efter dig. I juridisk terminologi hedder det en boafgift, men i folkemunde bruges udtr (…)

Udgivet den: 9. oktober, 2018

Testamenter

Testamente – Har jeg brug for et?

Har du mon brug for et testamente? Det helt korte svar er, at hvis du har en holdning til hvordan arven efter dig fordeles, så har du brug for et testamente. Vores erfaring viser, (…)

Udgivet den: 18. august, 2018

Testamenter

Samlevendes arveret

Der er en del ting, som man skal være opmærksomme på, om samlevendes arveret.Den juridiske verden kan være en jungle at gebærde sig i, og konsekvensen  ved at mangle vigtige dokume (…)

Udgivet den: 5. juli, 2018

Ægtepagter

Er pension særeje?

Det helt korte svar er, nej pensioner er ikke særeje. Der er dog mange nuancer og muligheder, som kan være relevante at kigge på. Det man kalder “rimelige” pensioner indgår ikke i (…)

Udgivet den: 20. juni, 2018

Indkøbskurv
Du har ingen produkter i din kurv!
Subtotal
0,00 DKK
Total
0,00 DKK
Fortsæt med at handle